Tratamentul natural al hepatitei Tratamentul natural al hepatitei

Tratamentul natural al hepatitei

Uncategorized mai 10, 2015 Synergy Plant 0

De la bun început, trebuie spus că terapia naturală a hepatitei, în special a formelor sale grave, presupune să fie angrenați mai mulți factori terapeutici și nu doar unul singur. Cele mai bune rezultate s-au obținut prin agrenarea atât a factorilor fizici de vindecare (plante medicinale, alimentație), cât și a celor emoționali și spirituali (auto-sugestie pozitivă, vizualizare creatoare, rugăciune). Practic, mediciii care au aplicat împreună cu pacienții lor aceste metode naturale conjugate au observat că nici cel mai… încăpățânat virus hepatitic nu rezistă în fața arsenalului pe care pacientul îl poate accesa cu minimul de cunoaștere și bunăvoință. Iar prima armă folosită în lupta cu hepatita sunt chiar plantele medicinale, despre care vom vorbi în continuare:

Plantele care redau sănătatea ficatului

În tratamentul hepatitei sunt folosite două categorii de plante:

1. Care susțin buna funcționare a ficatului, stimulează regenerarea celulelor sale și împiedică procesul de fibrozare

2. Care stimulează imunitatea organismului și distrug direct virușii hepatici. Vom începe prin a cunoaște prima categorie de plante, adică cele care susțin activitatea ficatului:

1. Armurariul (Silybum marianum)– este considerat campionul absolut în lupta cu toate tipurile de hepatită. Mai multe studii, făcute pe subiecţi cu hepatită B, C, alcoolică sau medicamentoasă, au arătat că rata evoluţiei spre ciroză şi spre cancer hepatic este mult mai redusă la cei care folosesc regulat această plantă. Comisia guvernamentală germană pentru avizarea plantelor medicinală, cunoscută ca și „Comisia E”, a aprobat utilizarea plantei ca tratament de susţinere în boli inflamatorii cronice ale ficatului şi ciroză, precum şi pentru afectarea toxică a ficatului. Principiile active ale armurariului acţionează prin modificarea și întărirea structurii membranelor exterioare ale celulelor hepatice, prevenind pătrunderea toxinelor în ficat, stimulând capacitatea regenerativă a acestuia şi formarea de noi celule hepatice. Administrarea acestei plante are, însă, un secret, care a fost pus în evidenţă de curând: Silimarina, cel mai important principiu activ din armurariu, se oxidează foarte uşor în timpul preparării şi, în stare oxidată, poate deveni chiar toxică pentru ficat. Ca atare, administrarea armurariului în forme tradiţionale, cum ar fi pulberea sau ceaiul, nu mai este recomandată. Cele mai bune sunt produsele, comprimate sau capsule, cu extract de armurariu.

2. Anghinarea (Cynara scolymus)– ajută la menţinerea și refacerea structurii normale a ficatului, susţine activitatea hepatică și combate complicaţiile tuturor formelor de hepatită. Anghinarea se administrează de asemenea sub formă de extract și, deși nu îmbunătățește valorile transaminazelor sau viremia, este extrem de utilă în tratament deoarece pe de o parte îmbunătățește calitatea vieții pacientului (diminuează frecvența acceselor de vomă, reduce inflamația ficatului, normalizează apetitul, ajută la digestia normală), iar pe de altă parte stopează procesul de fibrozare al ficatului și evoluția spre ciroză. Au fost raportate și cazuri în care ficatul fibrozat și-a recăpătat structura normală în urma administrării extractului din această plantă.

3. Cicoarea (Cichorium intybus)– experimental s-a demonstrat că organismele intoxicate cu substanțe foarte periculoase (cum ar fi metanolul, tetraclorura de carbon etc.) reacționează foarte bine la administrarea de tinctură sau de extract de cicoare. Cicoarea nu acționează pe moment ca antidot, în schimb ajută la recuperarea organismului, stimulând în special drenarea și refacerea ficatului. Mai mult, administrarea acestei plante medicinale faciliteaza eliminarea bilei din colecist, sporind tot o dată uşor secreţia de bilă şi de sucuri gastrice, stimulând peristaltismul digestiv.

4. Păpădia (Taraxacum officinalis)– de la această plantă se folosesc cel mai adesea frunzele și tijele florale, culese primăvara, când sunt cele mai bogate în substanțe amare. Aceste substanțe amare sunt un puternic drenor hepatic și biliar, îmbunătățind simptomele la bolnavii hepatici. La fel ca și cicoarea, păpădia ajută la refacerea rapidă a ficatului și la reluarea funcțiilor sale după agresiunile virale sau ale substanțelor toxice. Mai mult decât atât, păpădia ajută la menținerea funcției digestive și de excreție, care adesea sunt afectate în fazele avansate ale hepatitei.

5. Sunătoarea (Hypericum perforatum)– mai multe studii arată cu unele substanţe active din sunătoare (hipericina și hiperforina în special) atacă viruşii care produc hepatita de tip B şi C. Testele de medicină experimentală făcute în acest sens sunt promiţătoare, însă studiile clinice încă nu au fost făcute. Ceea se poate spune însă cu siguranţă în momentul de faţă este că sunătoarea, fie și doar ca adjuvant, e de un real folos în tratamentul hepatitei. Ea reduce ritmul de evoluţie al bolii, ajută la ţinerea sub control a tensiunilor emoţionale care sunt foarte periculoase în cazul celor cu probleme hepatice, protejează ficatul de procesele distructive. Adesea în ajutorul sunătoarei este folosită și passiflora, cele două plante ajutând la calmarea acceselor de anxietate și de depresie ale bolnavilor hepatici.
Toate aceste plante fac parte din compozitia produsului HEPATOSINERGIC 1.

Synergy Plant

Nu exista nici un comentariu adaugat pana acum.

Adauga tu primul comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *