Plante și produse naturale antivirale și imunostimulente Plante și produse naturale antivirale și imunostimulente

În tratamentul hepatitei sunt folosite două categorii de plante:

1. Care susțin buna funcționare a ficatului, stimulează regenerarea celulelor sale și împiedică procesul de fibrozare

2. Care stimulează imunitatea organismului și distrug direct virușii hepatici.

Vom continua cu a doua categorie de plante, adică cele care susțin activitatea ficatului:

1.  Frunzele de măslin (Olea europaea)– sunt un adevărat… coșmar pentru virușii hepatici. Testele de laborator și de medicină experientală au arătat că principiile active prezente în extractul din frunzele de măslin distrug direct virușii, penetrează celulele deja infectate și blochează replicarea virușilor, stimulează răspunsul imun la apariția oricărui microb invadator, întărește membrana celulară, făcând celulele sănătoase mai puțin vulnerabile la infecții. Acest remediu nu interferează negativ cu acțiunea antiviralelor de sinteză, fiind un ajutor valoros în tratamentul tuturor hepatitelor virale. La bolnavii hepatici tratați cu această plantă s-a observat după 2-6 săptămâni de tratament o scădere foarte evidentă a viremiei. Trebuie reținut însă că această acțiune a fost obținută cu ajutorul extractului de frunze de măslin, bogat în oleuropeină, o substanță care, odată ingerată, se transformă în organismul uman într-un antiinfecțios redutabil, cu atât mai puternic, cu cât doza este mai mare.

2.  Zeolitul– este un mineral natural, cunoscut mai ales pentru efectele sale antitumorale și de extragere a metalelor grele din organism. Studiile de laborator și de medicină experimentală au arătat însă și un efect foarte bun al zeolitului în hepatitele virale. Acest mineral are atât o acțiune antivirală directă, cât și o acțiune de stimulare a imunitatii sub. Într-un studiu făcut într-o clinică germană, unui număr de 61 de pacienti le-au fost administrate câteva grame de zeolit, vreme 6-8 săptămâni. Analizele facute după și în timpul acestui tratament au obiectivat că administrarea de zeolit duce la creșterea producției de celule ale sistemului imunitar (limfocite și macrofage) și la creșterea rezistenței organismului la infecții. Mai mult, la nici unul dintre pacienți nu s-a constatat vreun efect advers în urma tratamentului cu zeolit. Acest studiu clinic este completat de cercetările de laborator facute în Croația, care au arătat că administrarea de zeolit ajută și la creșterea numărului de anticorpi, care sunt „armele chimice” cu care lupta sistemul imunitar impotriva infectiilor și a proliferarii virușilor și a celulelor canceroase.

3.  Ganoderma (Ganoderma lucidum)– este o ciupercă medicinală care trece prin nu mai puțin de 6 faze de dezvoltare, în fiecare fază talul ei (organul de fructificatie) având culori diferite și proprietăți medicinale foarte diferite. În terapie se foloseste ganoderma roșie, care are un gust amar extrem de intens, datorat unor principii active numite polizaharide. Aceste polizaharide amplifică imunitatea naturală a organismului, care va lupta mult mai eficient contra virusilor care produc hepatita. Mai mult, un studiu chinez recent arata ca administrarea de ganoderma previne aparitia modificarilor patologice ale țesutului hepatic și împiedică evolutia spre ciroză sau cancer la ficat.

4.  Ashwagandha (Withania somnifera)– se mai numește și ginsengul indian, rădăcina sa fiind unul din cele mai puternice imunostimulente cunoscute. Cercetările științifice arată că această plantă crește producția de celule ale sistemului imunitar (limfocite T, limfocite B, limfocite NK) și le activează pe cele existente. De asemenea, extractul din această plantă previne procesele de malignizare, crește rezistența la stres și îmbunătățește capacitate de relaxare și de regenerare psihică – element de maximă importanță la bolnavii hepatici.

5.  Aloe ferox (Aloe ferox)– este un detoxifiant fenomenal și tot o dată un excelent imunostimulent. O cercetare făcută într-un spital din Coreea de Sud a demonstrat această capacitate a substantelor amare din aloe de a îmbunătăți imunitatea. Mai precis, aloe ferox administrată intern crește producția de celule ale sistemului imunitar (NKC, monocite) și le face mai active. În plus, aloe ferox susține, chiar și în doze mici, câteva funcții vitale ale bolnavilor hepatici, cum ar fi digestia (este un tonic digestiv), excreția (este probabil cel mai bun laxativ din lume) sau diureza.

Toate aceste plante fac parte din compozitia produsului HEPATOSINERGIC 2.

Synergy Plant

Nu exista nici un comentariu adaugat pana acum.

Adauga tu primul comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *