Vindecarea emoțională în hepatită Vindecarea emoțională în hepatită

În ultimii ani, medicina oficială, convențională, recunoaște impactul emoțiilor negative în apariția, declanșarea și agravarea bolilor. Inclusiv recidivele bolilor sau trecerea lor din fază cronică în fază acută este recunoscută a avea dacă nu o cauză, atunci măcar o componentă psiho-emoțională extrem de importantă. Interesant este că procesul poate avea loc și în sens invers: emoțiile pozitive declanșează așa-numitele vindecări spontane, care apar în toate stadiile hepatitei, inclusiv în ciroză.

De fapt, medicii au observat că semnele și simptomele unei afecțiuni (în cazul dat hepatita) nu reprezintă decât o modalitate prin care organismul încearcă să se vindece, să-și regăsească echilibrul și să poată trăi mai departe, în urma impactului cu un factor dezechilibrant. Foarte mulți medici, în prezent, consideră, în baza dovezilor științifice adunate, că virusul este doar un factor în cazul hepatitei, nu o cauză profundă. Ca dovadă, există foarte mulți oameni care, deși sunt infectați cu tulpini virale hepatice extrem de agresive, totuși nu prezintă toată viața nici cel mai mic simptom sau problemă hepatică. Aceasta, în timp ce alte persoane, chiar cu același fond genetic, infectate cu același virus hepatitic dezvoltă complicații grave, care pot duce până la deces.

De fapt, alături de factorul fizic, care este virusul, cele mai adeasea există și unul emoțional, decisiv pentru evoluția bolii. Există dovezi științifice că emoțiile negative duc la agravarea hepatitei, într-un timp incredibil de scurt, mai ales dacă apar elemente cum ar fi șocul produs de o despărțire sau de un deces (chiar mai vechi), un conflict cu partenerul de viață sau la serviciu, o frustrare intensă produsă de anumite nerealizări, o teamă de pierdere sau de eșec etc.

De aceea, este important ca, pe lângă dieta adecvată hepatitei în sine, pe lângă un stil de viață echilibrat și un tratament puternic cu plante medicinale, să se ia în considerare și factorul psiho-emoțional implicat în declanșarea bolii. Dacă, pe lângă tratamentul fizic, pacientul își va schimba în mod conștient stilul de viață și își va schimba chiar modul de a privi viața, cu unul mai optimist, mai ancorat în realitățile pozitive, vindecarea se va produce foarte rapid.

            Mai multe informatii despre sfaturile prezentate mai sus, precum si alte informatii necesare in procesul de vindecare a hepatitei, le puteti gasi in ghidul ce este oferit impreuna cu kitul HEPATOSINERGIC.

Synergy Plant

Nu exista nici un comentariu adaugat pana acum.

Adauga tu primul comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *